Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους το ΚΠΕ Φιλιππιάδας στα πλαίσια του προγράμματος «Η παρέα του νερού στη λίμνη του Ζηρού».
Η επιλογή του θέματος έγινε για να γνωρίσουμε: Το οικοσύστημα της λίμνης Ζηρού και του ποταμού Λούρου, τις φυσικές και χημικές ιδιότητες του νερού στα δύο αυτά υδάτινα οικοσυστήματα, τον κύκλο του νερού, το βιολογικό του ρόλο και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση και την κακή διαχείρισή του.

Η περιοχή του υγροβιότοπου της λίμνης Ζηρού, προσφερόταν για την επίτευξη των σκοπών του προγράμματος, καθώς συνδύαζε όλα τα στοιχεία που αφορούν τη μελέτη του νερού μέσα από βιωματική προσέγγιση. Επιπλέον, η άμεση πρόσβαση στη λίμνη και το παραλίμνιο οικοσύστημα προσφερόταν για παρατήρηση, έρευνα και δραστηριότητα.


Οι μαθητές με την καθοδήγηση των ειδικών μίλησαν για τη σημασία του νερού στη ζωή του πλανήτη μας, έκαναν πειράματα και αναλύσεις των υδάτων της λίμνης Ζηρού και διαμόρφωσαν μια εικόνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορική διαχείριση των οικοσυστη







μάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου